Tulband met karnemelk

Dit recept is al heel oud. Ik kreeg het ooit van een dame die beweerde dat dit veel lekkerder en minder zwaar zou zijn dan de traditionele cake.
En het is waar, hij is bijzonder lekker, veel minder vet en heerlijk luchtig.
Ik hem in een antieke goed schoongemaakte aardewerken vorm gebakken, wat hem nog meer smaak geeft.


Benodigdheden voor het beslag:
300 gram suiker
250ml karnemelk
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren
350gram zelfrijzend bakmeel

Benodigdheden voor de topping:
50 gram boter
50 gram bruine suiker|
50 gram kokos
kaneel naar smaak

Extra nodig:
Tulbandvorm ( of cakevorm)
mixer of keukenmachine
Boter of olie om de vorm in te vetten ( ik gebruik bakspray)

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bakvorm goed in.

Suiker, vanillesuiker en eieren romig kloppen met de mixer of keukenmachine.
Voeg de karnemelk toe en roer goed door.
Klop het zelfrijzend bakmeel luchtig door het geheel.
Schuif de tulband iets onder het midden in de oven en bak hem 40 – 45 minuten.

Smelt voor de topping ondertussen de boter en roer suiker, kokos en kaneel erdoor.
Strijk dit mengsel na de 40 – 45 minuten op de tulband en zet hem nog 10 minuten terug in de oven.
Steek een prikker  in  de tulband. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar.
Haal hem gelijk uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.