Ouderwetse broodpudding

Broodpudding(ook bodding genaamd) is een Belgische en Nederlandse lekkernij, gemaakt van broodresten, rozijnen, eieren en suiker, waarschijnlijk afkomstig uit de middeleeuwen.

Het is een heerlijk gerecht dat als ontbijt of lunch gegeten kan worden.
Ook heerlijk bij een kopje koffie of als nagerecht.
Ik maak hem met alleen rozijnen, maar met appel en walnoot erdoor of rood fruit is hij ook heerlijk...

       Benodigdheden:
  • 300 gr oud brood
  • 200 gram suiker
  • 2 dl melk
  • 5 eieren
  • 50 gram rozijnen
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 koffielepel kaneel

    Bereidingswijze:

    Warm de melk op tot ze lauw is en voeg er de suiker bij. Blijf goed roeren tot alle suiker opgelost is. Trek het brood in kleine stukjes.

    Doe het brood in een grote kom en voeg er de gesuikerde melk bij. Laat alles nu minstens 10 minuten staan.

    Roer in de kom zodat een dikke brij ontstaat.

    Voeg de rozijnen ,de vanillesuiker, de kaneel en de eieren toe aan de brij.

    Roer alles goed door elkaar.

    Doe alles in een ingevette bakvorm ( of ovenschaal) en bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

    Wij eten de broodpudding warm in schijven, maar koud is hij ook heerlijk!