Zoals altijd


Daar ben ik dan weer…
Niet dat ik weg ben geweest, maar door de drukte in mijn webwinkel, het sinterklaasfeest en omdat ik mijn kerstkaart af wilde maken, kwam het er niet van om iets te schrijven.
Het was niet zozeer de tijd, maar de inspiratie wilde maar niet. Ik denk een stukje onrust in mij.
En er gebeurt natuurlijk ook niet zoveel in deze zo vreemde tijd.
Ons Sinterklaasfeest was anders dan anders. Ons gezin opgedeeld in groepjes met als voordeel dat we drie dagen het feest van de Goed heilig man hebben gevierd. En ondanks de fysieke afstand die we moesten houden, hebben we een paar onvergetelijke dagen gehad en zo het feest zaterdagavond afgesloten met een toast op de Sint die ons elk jaar weer zo’n gezellige tijd bezorgt.
En nu langzaam naar het mooie Kerstfeest toe werken.
Vanwege mijn webwinkel zitten we hier al vanaf oktober in de kerstsfeer, al die tijd al tussen de kerstballen candycontainers en andere mooie kerstproducten. Maar privé lijk ik wel de enige te zijn die nog geen kerstboom heeft staan. Mijn kerstmis staat ingepakt op de zolder en mijn mooie kerstgroepje staat nog op onze slaapkamer in het kastje, waar het ’t hele jaar door mag te pronken.
Ik heb net mijn eerste brocante aankopen voor de Pasen gedaan, maar dat wordt voorlopig nog allemaal netjes opgeborgen. Nog even en dan haal ik het kerstgroepje naar beneden en zorg ik voor een mooi plekje in de kamer. Dan mogen ook mijn engeltjes weer in het verenboompje als ik ze voorzichtig uit hun knisperpapiertjes gehaald heb.
Ik moet altijd eerst nog een tijdje afscheid nemen van het sinterklaas gebeuren voordat ik aan de kerstmis beginnen kan. Iets van rust en bezinning. Eigenlijk is het hier het hele jaar door een beetje Kerstmis omdat er toch die dingetjes zijn waar ik nooit afscheid van neem.
Het zal dit jaar geen traditionele kerst worden zoals anders. Niet met z’n allen aan het Kerstdiner, maar met kleine hapjes die we in groepjes nuttigen.
Het zal evengoed net als anders wel heel gezellig zijn, ik kijk er dan ook weer echt naar uit
En we zullen zoals altijd de geboorte van het Jezuskind vieren en daar verandert zelfs de corona niets aan…

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd