Ziek zijn en open dagen

Het begint met een kuchje, het kuchje wordt een hoest en ineens ben ik ziek.
Er zit niets anders op dan de coronatest te laten doen. Ik kan niet net doen alsof er niets aan de hand is. Alhoewel ik zelf dank dat het wel meevalt.
Maar na de test voel ik me steeds ellendiger en als ik  het ’s nachts benauwd krijg met ademen, vraag ik me af waar het op uitdraait.
De dag erna voel ik me zo ziek dat ik zelfs overdag in bed ga liggen. Dat doe ik nu nooit, maar eigenlijk ben ik ook bijna nooit echt ziek.
Stiekem maak ik mij zorgen en hoop ik dat ik niet steeds zieker word.
Ondertussen wacht ik thuis op de uitslag van de test. Het kan wel drie dagen duren heeft men gezegd, in verband met de drukte.
En in die drie dagen gaat het langzaam wat beter, waardoor ik weer vertrouwen krijg. Ik maak toch mijn foto’s en vul zoals anders mijn website. Maar oh, wat kost dit veel energie. Ik kan ook niks doen, maar dan lijken de dagen zoveel langer te duren. Dus sleep ik mezelf de dag door.
Dag vier komt het verlossende telefoontje. De test is negatief.
Nog steeds een beetje slapjes en wat minder fit dan anders, maak ik deze week weer foto’s voor plaatjes op Facebook en Instagram. Ik vul mijn website aan  en het levert mij weer energie op.
Ik hoest nog een beetje, maar daar merkt op mijn website niemand iets van.
Ondertussen krijg ik meerdere keren de vraag of mijn kerst open dagen dit jaar doorgaan.
Geloof me, ik heb alle opties overwogen, maar niets volstaat.  Deze dagen worden echt veel te druk bezocht en ik kan geen selectie maken. Wie zou ik moeten selecteren en voor wat? Ik zou geen eerlijke manier weten. Ik kan die anderhalve meter sowieso op geen enkele wijze waarborgen.  En stel je voor dat mensen ziek worden als ze hier zijn geweest. Ik moet er niet aan denken, ik zou het niet op mijn geweten willen hebben.
Ze staan gepland voor 8 en 9 november, de Kerst Open Dagen.
En terwijl half Nederland aan het water vertoeft, ben ik volop bezig met de voorbereidingen en zit ik hier tussen kerstboompjes ,kerstmannen en wolschaapjes.
 Want ze gaan door, de Kerst Open Dagen, maar wel op mijn website. Dan hoef ik geen onmogelijke selectie te maken en heeft iedereen gelijke kansen.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd