Positief

Als ik om mij heen kijk en luister, is er zoveel negativiteit. Het maakt niet uit waar het over gaat, maar op alles komt protest en men is zo negatief kritisch. Niets lijkt meer oké te zijn.
Het is natuurlijk goed om alert te zijn, maar een beetje positiviteit maakt alles  zoveel lichter.
En dat is gemakkelijk gezegd als alles je voor de wind gaat. Maar ‘ieder huisje heeft zijn kruisje’ wordt dan gezegd Ik ben ervan overtuigd dat het ene kruisje het andere niet is…
Afgelopen drie weken heb ik mij niet goed gevoeld, een beetje op en af, sommige dagen echt ziek en anderen wat minder. Ik moet eerlijk bekennen, dat het dan moeilijker is om positief te blijven. Als je voor de zoveelste nacht niet kunt slapen en je de hele dag niet fijn voelt, is positief denken een opgave. Ik werd er in elk geval chagrijnig van. Dan sta je er weer even bij stil wat een zegen het is om gezond te zijn. ik wil niet verzanden in negatieve gevoelens, maar zo heel af en toe lukt positief zijn niet zo goed.
En nu na deze weken heb ik nog meer respect gekregen voor mensen die ondanks langdurige ziekte of tegenslagen toch positief blijven.
Ik ben op FB bevriend met een dame die elke dag wel iets positiefs weet te zeggen. Ik ben niet iemand die daar steeds op reageert, maar ze weet wel dat ik veel respect heb voor haar en haar positieve houding. En zo neem ik ook mijn petje af voor een vriendin van mij, die al jaren niet meer weet hoe het is om zich gezond te voelen en geen pijn te hebben. Ze is nog altijd in voor een grap en weet met telkens weer aan het lachen te krijgen.
Ben ik drie weken ziek, zit ik hier al tussen mijn brocante te worstelen en ontbreekt het mij aan werklust. Niet zo dapper van mij. Ik neigde naar het negatieve, niet oké van mij.
Ik voel me nog niet helemaal top, maar afgelopen weekend kon ik weer genieten en wist ik het roer om te gooien.
Weer erop uit geweest om mooie antiek en brocante in te kopen zodat ik voor de naderende online open dagen op 7 en 8 november weer mooie spullen aan kan bieden.
Het weekend afgesloten met een glaasje wijn en buiten een goede inkoop ook een flinke portie positiviteit ingeslagen!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd