Opgelicht

Het is alweer een tijdje geleden, in de tijd dat de brocante inkoop nog gewoon kon.
Stijn en ik bezochten een mooie antiekbeurs en daar stond hij… een geweldige paashaas candycontainer, een prachtige grote. Wel 40 cm. De prijs was aan de hoge kant, maar we besloten hem toch te kopen omdat we beiden vonden dat dit toch wel een eye catcher voor de voorjaars open dagen zou zijn.
De zeer vriendelijke handelaar pakte hem zorgvuldig in tussen knisperpapier in een doos.
Beetje buikpijn van het hoge bedrag en me realiserend dat er maar weinig marge op zal zijn, maar ook happy met deze mooie vondst gaan we weer huiswaarts. Hij is natuurlijk ook vrij zeldzaam en dat maakt hem nog leuker.
Thuis pakken we hem niet meer uit nu het najaar is en hij gaat rechtstreeks de opslag in.
Als het nieuwe jaar nog maar net begonnen is, komt Stijn met nieuwe inkopen en warempel, hij heeft nog zo’n pracht exemplaar kunnen bemachtigen.
Deze gaat niet meer de opslag in. De andere wordt ook uitgehaald. Ik haal de deksel van de doos en duw het knisperpapier aan de kant. Op hetzelfde moment zie ik het….Dit is helemaal geen gips. Maar omdat ik nog in de ontkenningsfase zit stel ik mezelf gerust met de gedachte dat ik vast niet goed gekeken heb, of dat het licht niet goed valt.
Dan is hij uit de doos en ik tik ertegen. Ik kan het niet langer ontkennen en tot mijn schrik moet ik vaststellen dat deze haas van kunststof is. Ik bel gelijk naar Stijn en natuurlijk gelooft hij mij niet. Maar Ook hij moet toegeven dat het kunststof is.
Stijn neemt contact op met de organisatie om een telefoonnummer of emailadres van de handelaar te krijgen. De handelaar lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn, niemand kan gegevens van hem achterhalen en niemand die hem ergens van kent.
We zijn opgelicht! Wat een streek zeg en wat een bedrag zomaar weg.
Gelukkig is de tweede haas die Stijn kocht wel echt en die heeft inmiddels een nieuwe eigenaresse gevonden waar hij geduldig op staat te wachten
En deze mooie grote kunststof candycontainer haas mag voor € 25 weg.
Hij ziet er prachtig uit, is met de hand geschilderd en heel decoratief. Het is een plaatje om naar te kijken.
Als je de eerste bent die mij laat weten dat je deze voor € 25 wilt kopen, gaat hij voor dat bedrag( + verzendkosten) naar jou.

Geniet van het prachtige voorjaarsweer!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd