Op weg naar kerstmis

Langzaam wordt het kerstmis, om mij heen en in mijn hoofd.
Van een hele drukke periode op weg naar dit hele mooie rustige feest. Heerlijk vind ik dat. Vanzelf kom ik dan ook in een rustigere modus en nu in deze coronatijd zit ik toch al meer in zo'n bubbel. Maar dat is niet de reden dat mijn verhaal wat later verschijnt dan anders. Onverwacht komt kleine Tove op visite, ze komt lekker spelen en lunchen samen met mijn dochter. En wat voor een oma zou ik zijn als ik zou zeggen dat ik geen tijd heb. En zo hadden we weer een heerlijke tijd samen
Ze vertelt over de kerstboom die ze gekocht hebben en ik geniet van al haar verhaaltjes.
Voor het eerst heb ik dit jaar geen 'echte' kerstboom. Ik had er niet zo'n zin in. Ik bedoel dan niet het kerstfeest, maar het in huis halen van een kerstboom. Het is hier zo vol en zo rommelig. Overal staan kerstspullen en liggen kerstballen voor de verkoop. Zo'n grote dennenboom in huis zorgt voor nog meer onrust om ons heen.
Ik zet het verenboompje in de kamer vol met engeltjes en klokjes. Ik ben er blij mee, het staat mooi en het oogt rustig, maar wel echt een kerst uitstraling.
Ik maak het kersttafereeltje met Hümmelbeeldjes klaar en we kochten een mooie asperagusplant. Dat ragfijne en bijna doorzichtige groen vind ik zo mooi.
Dan is er ineens een echte kerstsfeer in huis en ik geniet van mijn kleine mopje en de rust om mij heen..

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd