Mopperen


We mopperen wat af met z’n allen. En ja, ik doe er ook wel eens aan mee. Het is soms alsof er niets goed is in ons land. En natuurlijk zijn we het niet overal mee eens, maar we maken ons werkelijk om alles druk en mopperen op alles.
Kijk alleen eens naar de corona regels van het laatste jaar, Zelfs het dragen van een mondkapje blijkt voor sommigen een probleem te zijn en men vindt het dan ook nog nodig om te provoceren…
Beseffen we wel hoe goed we het hier hebben en hoe goed hier in Nederland voor ons gezorgd wordt? We vinden alle goede dingen normaal.
En geloof me, ik kom vaak genoeg in het buitenland om te weten hoe blij we mogen zijn  dat we in een land als Nederland wonen.
In het buitenland betekent voor mij dan niet op het strand in de zon liggen met een cocktail of op een terrasje zitten in een mooie stad.
Ik bedoel dan het leven op het platte land waar vaak geen goede gezondheidszorg is, waar mensen slecht voorgelicht worden en waar hygiëne te wensen overlaat.
Waar vrouwen in de winter met blote benen lopen omdat ze geen panty kunnen betalen. Als ik haar een paar euro in de handen duw, lacht ze vriendelijk naar mij. Ik zie haar bijna tandloze mond en ontstoken tandvlees.  Ik weet ook dat die paar euro die ik geef is als  een ‘druppel op een gloeiende plaat’
Als ik een brocante adres bezoek dat grenst aan een plein vol kratten waar afgedankte producten zitten, , bijna afval, zie ik vol afgrijzen en medelijden, mensen aangebroken etenswaren en huisraad uit de bakken halen. Ze duwen elkaar aan de kant en staan met hun voeten in de bakken om iets bruikbaars te kunnen bemachtigen voor een paar centen. Deze taferelen ken ik van Nederland niet.
Ik ben in wijken geweest waar mensen nauwelijks een dak boven hun hoofd hebben en dat is echt niet zo ver van Nederland vandaan.
Ik weet heus wel dat hier ook armoede heerst, maar toch in een andere mate.
En tòch zijn we een ontevreden volkje zonder veel vertrouwen.
Als we dan weer voor het eerst op een terrasje zitten realiseer ik me weer eens hoe goed we het hier hebben.
Ik ben blij dat ik in een land als Nederland woon, waar bijna alles zo keurig geregeld is.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd