Lichtpuntjes

Het is zo vreemd om bezig te zijn voor de Open dagen terwijl er geen echte Open dagen zijn.
Niet visueel dan. Online is een goed alternatief, maar toch…
Wat zal ik het missen, de spanning vlak voordat ik open ga, de enthousiaste gasten die al in alle vroegte op de stoep staan te wachten totdat ik eindelijk de deur open. Want alleen dat is al een zo apart sfeertje, met een kopje koffie buiten tijdens het wachten voordat het begint. Wat zal ik die lieve Guus Hennen missen met zijn prachtige pianospel en Chantal Groenen die altijd trouw zo’n geweldige foto’s komt maken. De sfeer, de kersttafel vol hapjes en drankjes.  De genietende gasten, ik zal dat alles  missen.
En in plaats van gastvrouw te zijn, zit ik dan twee dagen achter de computer. Ik voel mij altijd net een prinses, met al die aandacht, complimentjes en lieve attenties. Dit keer zal het iets van een assepoester gevoel zijn. 
????
Van te voren komt Joyce Vloet een kerstreportage maken en daar ben ik heel blij mee. Dat geeft mij een reden om  toch een kersthuis te creëren. Natuurlijk komt er een echte kerstboom en ga ik met groen en bloemen aan de slag. Uiteraard zorg ik voor een mooi gedekte tafel met een lekkere kerstlunch.
Op 7 en 8 november, beide dagen om 11.00 uur, zal ik mijn mooiste vondsten online zetten.
En ondertussen maken we het hier zo gezellig mogelijk met een hapje en een lekker kopje koffie. We zullen afsluiten met een glas glühwein en toosten op het leven.
Want ondanks alle beperkingen en daardoor grotere en kleinere tegenvallers, voel ik mij dankbaar.
Ons hele gezin is nog gezond en we zien elkaar regelmatig ( met alle regels in acht houdend) En dat is zo belangrijk om degenen die je lief zijn dichtbij te hebben, het belangrijkste wat er is.
We kunnen naar buiten en van het herfstweer genieten, de natuur laat ons niet in de steek, die is net zo mooi als anders en juist in deze periode waardeer ik dit nog meer. De bomen verliezen hun bladeren en de dagen zullen kort en donker worden, maar zoals altijd zal het ook weer lente zijn…
Ik realiseer me heel goed dat niet iedereen zoveel geluk heeft als wij en mijn gedachten gaan uit naar de mensen die het minder goed treffen, die ziek zijn, overlijden, hun baan verliezen of eenzaam zijn.
Ik voel mij gezegend met al het mooie en goede waarmee ik omringd word. Ik brand een kaarsje voor hen die het nu, om welke reden dan ook, moeilijk hebben. En ik hoop met heel mij hart dat ze lichtpuntjes blijven zien.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd