Ik kan het niet laten

Even geen brocante , dat is wat ik wilde.
klinkt misschien gek voor zo’n brocante liefhebster als ik…
Hoe zeer ik ook van mijn baan geniet, na een hele drukke periode in mijn webwinkel wilde ik mij er even van losmaken. Even niets aan mijn hoofd, want de afgelopen tijd toen een groot gedeelte van de wereld op slot zat, ging hier alles gewoon door. Het was drukker dan ooit rondom mijn webwinkel. Het was fijn, maar nu ben ik even aan vakantie toe.
En zo hebben we besloten om er even tussenuit te gaan. Ik heb gekozen voor de Zuid Eifel. Daar is nauwelijks antiek en brocante, dus daar kan ik niet de ‘fout’ ingaan.
De zuid Eifel is voor mij een stukje nostalgie. We gingen er vroeger regelmatig met de kinderen op vakantie, op zoek naar bouwwerken van de romeinen, we maakten wandelingen tussen de wijngaarden en bezochten ruïnes en kastelen in het schemer donker. We logeerden op een boerderij, waar de kinderen ’s ochtends vers gemolken melk dronken. Nu zijn we terug gegaan, in een rustiger vaarwater en op een andere locatie.
We hebben een prachtig uitzicht vanuit ons verblijf midden in een wijngaard en ik geniet van de rust. En van de heerlijke wijn.
We zitten er niet ver van de Franse grens. We brengen een bezoek aan een prachtig kasteel, dat nog helemaal intact is. Met voornamelijk nog de originele inrichting. Vol met antiek dus. En natuurlijk geniet ik met volle teugen.
Daarna toeren we nog een beetje rond.
En dan zie ik het al vanuit de verte.
Een bordje met ‘brocante’. En natuurlijk kan ik het niet laten. Dit gebeurt nu altijd als ik mij voorneem om de brocante te ontlopen.
Jos vraagt niet eens of we zullen stoppen. Het gebeurt gewoon, alsof het zo afgesproken is.
De brocante komt ons hier letterlijk tegen op de stoep. De handelaar heeft alles volgepropt en opgestapeld. Zo onoverzichtelijk en zoveel rommel, maar dat is juist het spannende, om daar dan iets tussen te vinden.
Er lopen nog een paar mensen rond. En tussen al die bergen spullen, vindt iedereen wel iets moois.
Zo ook wij. Het zal wel nooit  lukken om helemaal brocante vrij op pad te gaan. En dat hoeft ook niet. Ik heb  er weer van genoten. het gaat ook niet zozeer om niet met brocante in aanraking te komen, maar meer om de stressfactor en die was er nu niet. 
Als we naar huis gaan hebben we buiten onze koffers toch weer brocante in de auto en een paar dozen heerlijke wijn.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd