Iets anders dan brocante

Misschien lijkt het ondenkbaar, maar soms wil ik even zonder brocante. Niet omdat ik er moe aan ben, maar even iets anders, zonder inkoop, zonder bestellingen en mails.
En dan is het heerlijk vertoeven in de Zuid Eifel. Nauwelijks brocante, heel veel natuur, lekker eten en een heerlijk glaasje wijn. Nog niet zo lang geleden waren we hier al geweest, maar nu gaan we nog een keer terug.
Het weer zit mee, met 26 graden is heerlijk zitten op een terras midden in de wijngaarden, dichtbij ons appartement, dus een extra glaasje wijn kan geen kwaad. Meestal gaan we in deze periode naar Italië, maar vanwege de corona zit dat er dit jaar niet in. En hier zo met dat prachtige weer mis ik Italië totaal niet.
Voordat we op vakantie gingen, zag ik Femme stenen in allerlei vormen mooi beschilderen en kleuren. Ze vertelde dat ze dit niet zomaar deed, maar dat het zwerfstenen waren. Ze liet mij de achterkant van een steen zien. Daar stond ‘Facebook’ en ‘Kei Tof ’op. Ik had er nog nooit van gehoord. Het is blijkbaar nu in de coronatijd ontstaan. Je versiert een steen mooi en legt hem ergens neer, met de bedoeling om bij iemand die hem vindt, een glimlach op het gezicht te toveren. Degene die hem gevonden heeft, mag zelf weten of hij de steen houdt of weer ergens anders neerlegt. Femme kiest een mooi beschilderde steen uit voor mij en ik beloof haar dat ik hem ergens in de Zuid Eifel zal neerleggen in de hoop dat iemand daar de vondst op de FB pagina Kei Tof plaatst.
Ondertussen ben ik geraakt door het gebeuren en heb ik ineens heel veel zin om ook een steen te versieren.
Op vakantie zoek ik tijdens onze wandeltochten een paar stenen. Vaak ben ik ook op vakantie toch nog tussendoor met mijn website en bestellingen bezig. Dit keer niet. Ik beschilder stenen. Misschien klinkt het kinderachtig, maar je maakt je hoofd er zo mooi leeg mee.
Het ontbreekt mij aan de ruimte om er veel tijd in te steken. Ik ben natuurlijk niet op vakantie gegaan om alleen stenen te beschilderen. Ik zelf heb nog nergens een versierde steen gevonden. Ik kijk toch stiekem meer om me heen en op de grond dan anders.  Wie weet, vooral nu in de herfst als we een wandeling maken  vind ik zo’n steen… kei leuk 
????
Eens iets positiefs dat in de coronatijd is ontstaan.
Ik ga er zeker nog eens een paar beschilderen, maar eerst ga ik deze met de kleinkinderen ergens neer leggen.
Ondertussen ben ik alweer even terug van vakantie. De stenen zijn nog nergens neergelegd, maar dat komt nog wel.
Na mij even aan de brocante onttrokken te hebben, heb ik nu weer heel veel zin in de komende kerst online open dagen. Ik ben er volop mee bezig.  Vanaf morgenmiddag kun je onder het kopje ‘kerstmis’ op mijn website weer kerstartikelen bestellen. En als ik even iets anders wil doen, ga ik kerststenen beschilderen…

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd