Gewoon

Een tijdje geleden dacht ik dat ondertussen wel weer alles gewoon zou zijn.
Maar dat is het niet. De besmettingen lopen op en vaccinaties worden uitgesteld.
En toch lijkt het alsof om mij heen weer alles gewoon wordt.
Als ik klanten laat weten dat ik, zolang we niet gevaccineerd zijn, i nog niemand binnen ontvang is er iemand die reageert met: ‘maar het mag toch weer…’
Ik vraag me af of ik nu een sukkel ben. Ben ik te voorzichtig dan? Het lijkt me niet oké om elke dag andere mensen in onze privé te hebben. Want mijn winkel is in onze privé ruimtes waar we de hele dag zelf vertoeven.
Moet ik royaler daarin zijn en meer risico’s nemen?
Dan krijg ik een klant aan de telefoon. Ze ligt al langer dan 10 dagen in het ziekenhuis. Ze was erg voorzichtig en kwam alleen maar bij haar moeder . Laat daar nu net iemand geweest zijn die corona had zonder dat ze het op dat moment wist. Mijn klant is door haar besmet en ook haar moeder en later haar partner. Ze vertelt haar verhaal, hoe ziek ze is geweest en dat men dacht dat ze het niet zou overleven.
Ze eindigt haar verhaal met “blijf maar voorzichtig, want als je het hebt is het vele malen erger dan dat je je voor kunt stellen…’.
Nu ben ik niet angstig maar ik hoor ook niet bij de stoeren onder ons die de regels aan hun laars lappen en er vanuit gaan dat het hen niet zal treffen.
Dus we blijven voorzichtig en voorlopig handel ik de klantenbezoeken toch nog maar aan de deur af.
En natuurlijk kan ik morgen ook zomaar ziek worden, maar dan was het niet omdat ik mij nergens iets van aan trok.
Ik ga dus ook nog steeds niet echt op inkoop. Gelukkig heeft Stijn veel moois verzameld en levert hij hier regelmatig het een en ander af zodat ik in de gelegenheid blijf om op een veilige manier veel moois op mijn website te plaatsen.
Nu, een dik jaar nadat alle ellende begon, vraag ik me af wanneer alles weer gewoon zal zijn. En wat is gewoon eigenlijk?
Ondertussen geniet ik meer dan ooit van de kleine gewone dingen in en rondom ons huis.
Daar waar gewoon nooit zomaar gewoon is, maar juist heel bijzonder.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd