Foetelen

Eerst schrijf ik mijn verhaaltje altijd met vulpen op papier. Het zit vast tussen de oren, maar anders lukt het niet. Daarna ga ik het pas uittypen.
Ik heb net de titel getypt als ik mij afvraag of ‘foetelen’ wel een Nederlands woord is. Er is één Nederlandse definitie voor en dat is ‘bedriegen’. Maar dat bedoel ik hier niet. In ons Limburgse dialect, betekent ‘foetelen’ ‘vals spelen’. Maar zeg nu zelf, foetelen klinkt veel aardiger en dat is in dit verhaal ook zo…

Afgelopen weekend heb ik namelijk gefoeteld. Oh, ik moest zo nodig op inkoop en in mijn winkel werken om alles een beetje toonbaar te krijgen voor als ik vanaf  augustus weer mondjesmaat klanten in huis ontvang.
Na die lange stille tijd, kan ik mij niet permitteren om niet op inkoop te gaan. Ik ben dan wel mijn eigen baas, mijn werk is niet zomaar vrijblijvend.
Maar als dochter Dymphy mij uitnodigt om samen met haar en kleindochter Femme te gaan uiteten, stemde ik gretig toe. Wat is nu nog fijner voor mijn oma hart dan zo’n uitstapje met dochter en kleindochter.
Er blijft nog genoeg van het weekend over om brocante inkoop te doen houd ik mezelf geruststellend voor. En verder denk ik er de hele avond niet meer aan.
Ik heb genoeg aan die glimlach van Femme als ze tegenover mij zit te smullen. Haar gezichtje spreekt boekdelen. Dit geeft mij zoveel energie en als ik later de jongens zie en die ook na lange tijd weer een knuffel kan geven, kan mijn dag niet meer stuk
En  omdat ik aan niemand verantwoording hoef af te leggen, kan ik mij permitteren om heel soms te foetelen.
Alsof ik nog niet  genoeg genoten heb, komt Tove een dagje en blijft ze een nachtje logeren. Opnieuw maakt mijn hart een sprongetje.
Het is heerlijk weer en we genieten volop. Het weer is fantastisch en na een middag in badje spelen worden er natuurlijk koekjes met oma gebakken.
Even ben ik alles rondom mijn winkel vergeten en ben ik alleen oma.
Als ze weer naar huis is, gaat deze oma niet meer op inkoop. Ik wil zo graag even nagenieten van dit mooie weekend, van deze rijkdom.
Soms is dit foetelen heerlijk en is het ’t waard om ergens een beetje in de knel te komen.
Nog nadobberend op het geluk van een heerlijk weekend, start ik de nieuwe werkweek.
Mijn website is weer gevuld voor deze week en je zult zien dat ik volgende week opnieuw mooie producten op mijn website plaats.
Zo merkt niemand er iets van dat ik foetelde….

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd