Een vakantie zonder brocante

Op vakantie neem ik me voor om zo weinig mogelijk met mijn webwinkel bezig te zijn.
Ik reageer op de bestellingen die binnenkomen en dat is het dan ook.
We zijn op vakantie in de Zuid Eifel en we hebben mooie plekken uitgezocht om te bezoeken.
Omdat we dicht bij de Franse grens logeren, besluiten we naar het Franse plaatsje Rodemack te gaan Dit schijnt een van de mooiste Franse dorpjes te zijn.
Het is een middeleeuws stadje nog bijna helemaal omringd door de originele stadsmuren.
‘Zo ben je toch een beetje met antiek bezig’ grinnikt Jos als we ernaar toe rijden.
Het valt me op dat buiten het dorpje veel auto’s geparkeerd staan. Wellicht mag je in dit dorpje niet met de auto komen, denk ik bij mezelf. Er staan een paar foodtrucks aan de rand van het dorpje. Beetje gek ziet dit uit, maar dan zien we de ‘boosdoener’; Een groot bord met ‘Brocante’ erop.
En zo belanden we ongewild op een brocante markt. Ik had me zo voorgenomen om dit niet te doen, maar ja, het komt vanzelf op ons pad. Het oogt bijzonder gezellig, zo gezellig dat we het niet kunnen weerstaan.
Ik denk aan de lezers van mijn verhalen die nu vast zullen denken: ‘ja,ja… ik wist het wel…’ Maar geloof me, dit was echt niet de bedoeling.
Er zijn veel aanbieders, maar de mooiere brocante is er te prijzig voor mij en er is vooral veel brocante waarnaar ik niet op zoek ben.
Dus al gauw belanden we op een terras in de schaduw,
Het is er gezellig druk hier tussen de plaatselijke bewoners en we genieten van een glas bier en een broodje worst van de bbq.
Zonder ook maar één stukje antiek, maar met een bijzonder gezellige ochtend rijker rijden we terug naar ons appartement waar we verder gaan met genieten.
Dinsdag 13 augustus is mijn website om 9.30 uur weer aangevuld met mooie oude en antieke producten en als je heel goed kijkt, zie je vanaf nu af een heel klein beetje kerstmis voorbij komen…😉

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd