De dag na Blue Monday

Of ik ook een actie heb met Blue Monday, vraagt ze mij.
Nee dat heb ik niet.
Ik houd niet zo van dit soort commerciële acties, maar dat is persoonlijk.
Ik hoor het op de radio en zie het in reclamefolders staan; je moet vooral veel kopen om je weer fijn te voelen.
Dat zou niet mijn advies zijn.
Ik verkoop natuurlijk heel graag mijn brocante en antieke producten, maar niet onder alle condities. We worden allemaal blij als we iets moois gescoord hebben, maar het maakt mij als mens in ieder geval niet gelukkiger…
Het is heerlijk om mooie producten in te kopen en te verkopen, maar het bepaalt niet de mate van mijn geluk.
Zo zette ik vanochtend net als altijd de nieuwe brocante producten online en verkoop ik ze zoals altijd.
De mevrouw die het vroeg, leek teleurgesteld te zijn. Zou ze nu denken dat ze gelukkiger wordt van een actie en een beetje korting en dat de rest van haar leven er dan weer beter uitziet? Tuurlijk, je wordt er even blij van, maar daarna is het nog net zo grijs buiten, zijn de dagen nog steeds kort, schijnt de zon niet langer en duurt het nog heel veel dagen voordat de vakantie begint, ook de dag na blue Monday.
Geen enkele kortingsactie verandert dat.
En dan lees ik een mooi stukje in de krant, geschreven door een gelukspsycholoog.
 Het gaat over ons oerbrein, hoe het zien van bomen ons brein een beloning geeft in de vorm van gelukshormonen.
Het is niets zweverigs, probeer het maar eens. Dat deed ik vanochtend ook. Niet dat ik mij depressief voelde, maar ondanks de grijze mistige dag, was het lopen tussen de bomen heerlijk en kwam ik ‘opgeruimd’ terug.
Dat heeft niets met materialisme te maken, maar met verdieping. En dat kan iedereen, ook als je geen dikke beurs hebt.
Nu zou ik er nog vanalles over kunnen schrijven, maar als je het stukje leest, is alles gezegd… en het werkt ook de dag na blue monday

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd