Blijf genieten

En dan is het ineens volop herfst.
Afscheid genomen van de zomer die niet heel erg zomer was helaas. Weinig avonden buiten kunnen genieten.
Maar mijn reisje met Mijke en Tove naar de camping aan zee was fantastisch. Alles paste, het weer de stemming. Het kon niet mooier zijn. Voor altijd in mijn hart… Dat is een genieten waar niets anders tegenop kan. Een mooi einde van de zomerse dagen.
Zodra de herfst begint, gaat het kriebelen. De zomerkleding en slippertjes zijn nog maar net opgeruimd als ik de dozen vol verzamelde kerstspullen tevoorschijn haal. Het lijkt nog wel meer dan andere jaren te zijn en even slaat de paniek toe bij het zien van zoveel.
Waar ga ik dit allemaal uitstallen?
Ik maak een begin in de keukenkast. Dat is ondertussen een seizoenskast geworden. Ik geniet van de mooie oude kerstspullen en stel me in gedachten voor hoeveel klanten ik  hier blij mee kan maken. Want daar doe ik het tenslotte voor. Natuurlijk, het is mijn werk. Maar als je dit niet met je hart doet, wordt het niets. Er zitten zoveel uren werk in.
Natuurlijk zet ik elke week al wat van die kerst items op mijn website, om zo alvast klanten beetjes blij te maken. En ook klanten die niet op mijn open dagen aanwezig willen of kunnen zijn, een kans te geven .  Het is toch leuk als je niet alleen tot na de open dagen moet wachten in de hop dat er nog iets over is.
Maar het gebeurt niet vlekkeloos.
Blijkbaar zijn er veel klanten die hetzelfde willen en omdat het vaak unieke producten zijn waar er maar één van is, kan ik er ook maar één iemand blij mee maken. En ja, dat is degene die het snelste is met bestellen. En op wat er daarna gebeurt heb ik geen invloed.
En toch wordt mij dat regelmatig kwalijk genomen. Ik mag luisteren en lezen naar wat men zo oneerlijk vindt. En dat vind ik nu zo jammer, het stemt mij verdrietig. Het onmogelijke wordt zo nu en dan van mij verwacht. Ik kan een enkel uniek product niet verdelen over vijf mensen…
Het overkomt me zelf ook, wekelijks zelfs. Hoe vaak mij op een inkoopreis iets langs de neus gaat, hoe vaak iemand anders met iets wegloopt wat ik zo graag zou hebben. Het is een teleurstelling waar ik niet in blijf hangen. Want gelukkig zijn er nog heel veel andere mooie items en komt er elke week wel weer iets anders op mijn pad. Dat is nu juist het mooie. En dat laat mij dubbel genieten als ik wél  weer iets moois kan bemachtigen.
Soms heb ik even buikpijn ervan als iets moois aan mij voorbij gaat. Het zou niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat het me niets doet. Dan kijk ik om me heen en zie ik al het moois waarmee ik omringd word. Dat gaat over brocante en antiek, maar ook over de mensen die ik koester en de prachtige natuur. Er is zoveel meer om van te genieten. En misschien wordt je hier ook blij van; Het boek ’De geheime tuin’, dat mijn dochter Mijke schreef en illustreerde. Neem maar eens een kijkje en je kunt het ook bestellen. Echt, het is puur genieten!
https://www.mijksje.nl/boek-degeheimetuin  Het is voor iedereen toegankelijk en in december komt haar tweede boek ‘Ieder seizoen zijn eigen groen’ uit. Dus… zegt een hele trotse mama.
En voordat ik weer verder ga met het uitstallen van de kerst items gaan we er eerst nog even een paar dagen tussenuit, om nog wat extra energie op te doen, om de laatste weken voor de open dagen op 6 en 7 november flink door te kunnen werken.
Daarom plaats ik de nieuwe brocante vondsten volgende week woensdag 20 oktober op mijn website in plaats van de dinsdag.
En mocht je niet kunnen bemachtigen wat je graag zou willen, geniet dan van de spullen die je al hebt.
Want dat is zo belangrijk; blijven genieten!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd